Voor een nieuw op te zetten bedrijf dat regeneratieve, biologische groenten gaat telen voor de zorgsector in de regio Noord-Holland zoeken wij een enthousiaste, zelfstandige groenteteler.

Je gaat werken voor het Nationaal Veldlab Regeneratieve Landbouw (in oprichting) in Sint Maartensvlotbrug, waar biologische bloembollen én groente worden geteeld op een vitale bodem. Voor de (nog op te zetten) groenteteelt zoeken we een enthousiaste teler / bedrijfsleider. Onderdeel van de werkzaamheden zijn het coördineren / uitvoeren van onderzoek naar de bodem en de nutriënten in de geteelde producten. Het Veldlab wordt een bruisend centrum van kennis deling en nieuwe ontwikkelingen in de transitie naar een duurzamer vorm van landbouw.    

Werkzaamheden:

Je gaat zelf een teeltplan opzetten, uitvoeren en door ontwikkelen. Alle werkzaamheden om tot een optimaal resultaat te komen vallen onder jouw verantwoordelijkheid, zoals het inwinnen van advies, het bestellen van de juiste zaden, de planning, het zaaien en planten, de bemesting, onkruidbestrijding, oogsten en (groene) gewasbescherming.

Het is van belang dat je goed georganiseerd bent en in staat bent een gedegen registratie op te zetten en bij te houden. Ervaring vinden we minder belangrijk dan de juiste instelling en capaciteiten. Je moet het echter geen probleem vinden om zowel coördinerend als uitvoerend actief te zijn.

Opleiding

Minimaal een afgeronde agrarische mbo opleiding
Werkervaring in de groenteteelt: is een pré, geen must

Kwaliteiten

organisatorisch talent
teelt technische kennis
groot verantwoordelijkheidsgevoel
zelfstandig en in teamverband kunnen werken
flexibel
stressbestendig

Deze veelzijdige en uitdagende baan kan worden ingevuld in 20- 40 uur per week. Het is wel handig als je in de nabije omgeving van Sint Maartensvlotbrug woont en beschikt over eigen vervoer.  

Begeleiding in de biologische landbouw, mechanisatie en opslag- en verwerkingsruimte zijn aanwezig, net als een ruime kantine en gezellige collega’s. Woonruimte is eventueel een optie. 

Een fantastische kans voor een jonge (toekomstige) ondernemer, die iets wil bijdragen aan een gezondere wereld en het leuk vindt om vitaliserend voedsel te produceren voor kwetsbare ouderen. 

Interesse?

Neem contact op met Colja Corts  via coljac@hotmail.com / 06-13 19 50 12

Meer nieuws

Smart Farming Broccoli

In november 2020 is het lectoraat Robotica van Hogeschool Inholland gestart met het KIEM project...
Eva van der Plas

Van der Plas Sprouts: duurzaam in mens en product

Met drie man sterk staan ze tegenwoordig aan het roer: de derde generatie van Van der Plas Sprouts...

Tim Spooren: Werken van zaadje tot verpakt product

Als íemand weet hoe divers de foodsector is, dan is het Tim Spooren. In twintig jaar tijd bewoog...