De AZ-selectie heeft dinsdag een digitaal bezoek gebracht aan de vijftig deelnemende klassen van de Rabo AZ Foodtour. Zij werden verrast door videocalls van onder anderen Owen Wijndal, Calvin Stengs en Teun Koopmeiners.

Peptalk

Naast Wijndal, Stengs en Koopmeiners werd ook ingebeld door Marco Bizot, Jonas Svensson, Ron Vlaar, Myron Boadu, Dani de Wit, Bruno Martins Indi, Zakaria Aboukhlal, Jordy Clasie, Timo Letschert en Tijjani Reijnders. Zij gaven de deelnemers een laatste peptalk voor de vlogopdracht die zij in het kader van de Rabo AZ Foodtour maken.

Bewustwording

De Rabo AZ Foodtour is een interactief lesprogramma dat leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool bewust maakt van thema’s als gezonde voeding, voedselverspilling, sportvoeding en het lezen van etiketten. In negen lessen presenteren AZ-spelers en -trainers en voedingsdeskundigen de verschillende thema’s aan de klas.

Vloggen

Na iedere les voeren de leerlingen opdrachten uit, die zij vastleggen in vlogs. Tijdens het maken daarvan krijgen ze hulp van niemand minder dan AZ-vlogger Timo Verbruggen. Met de vlogs maken tien klassen kans op een Foodclinic bij AZ. De klas met de allerbeste vlog wint de ultieme hoofdprijs: het bijwonen van een wedstrijd van AZ.

Motiverende woorden

Dinsdagmiddag gaven de spelers van AZ 1 de jonge deelnemers motiverende woorden mee voor het maken van hun vlogopdracht. Dat gebeurde nadat de voetballers zich onderwierpen aan een heus vragenvuur van de scholieren. Zij stelden vragen over het voetballen op hoog niveau, maar ook hoe zij als profs omgaan met voeding en zichzelf op en top fit houden.

Unieke samenwerking

Vijf Noord-Hollandse Rabobanken ontwikkelden de Rabo AZ Foodtour in samenwerking met AZ en Greenport Noord-Holland Noord. Begin 2019 sloten de zes gemeenten van JOGG-regio Noord-Holland en GGD Hollands Noorden zich bij het initiatief aan.

Meer informatie

Wil je meer weten over de Rabo AZ Foodtour? Neem dan een kijkje op de website www.raboazfoodtour.nl

Meer nieuws

[Video] Rooien van aardappelen en lof voor vaststellen nutrientopname

Voor het Agronomie-onderzoek in Zoetwaterboeren zijn op de percelen bij Hoeve Lotmeer onlangs de...
Wouter Veefkind

Fieldlab Waterstof in Agri NHN is gestart. Wat heeft de agri-ondernemer daar aan?

Waterstof kan een grote rol gaan spelen in de verduurzaming van Nederlandse bedrijven. Waterstof is...
Bob van der Hout over innovatie in agrifood

Bob van der Hout, Rabobank: "Innoveren in deze sector vraagt gewoon tijd van ondernemers"

5 vragen aan Bob van der Hout, directeur Food en Agri bij Rabobank Noord-Holland Noord.