Ontmoet elkaar in het veld op de Biologische Velddag op woensdag 24 juni as in Lelystad. Voor zowel biologische als gangbare telers, onderzoekers en voorlichters is de Biologische Velddag een unieke gelegenheid om op de hoogte te worden gebracht van nieuwe ontwikkelingen, resultaten en nieuwe rassen.

Er zijn demonstraties van mechanisatie en vernieuwde inzichten over teeltsystemen en technieken worden gedeeld. AgriVizier organiseert deze dag twee velddemo’s: Quinoa en Aardperen & Knolselderij. Speciaal voor (melk)veehouders is er om 10 uur een symposium over ruwvoerteelt en benutting. De dag wordt afgesloten met een inspirerende lezing en een Bourgondische biologische Veldmaaltijd klaar gemaakt op houtskool. 

Demonstraties op proefvelden
U kunt proefvelden bezichtigen van quinoa (AgriVizier), diverse grasklaver mengsels, winterhaver en spelt, zomertarwe, phytophthora vrije aardappel rassen, soja en groenbemesters. Ook zijn demo’s te zien van een beheersmethode wortelvlieg (AgriVizier), weerbare systemen en strokenteelt, vaste rijpaden en alternatieve systemen van grondbewerking en proeven van diverse bodemverbeteraars. Voorafgaand aan de Biologische Velddag vindt een symposium plaats. U kunt zich voor beide onderdelen opgeven.

Programma
De Biologische Velddag wordt gehouden op 24 juni van 14.00 uur tot 19.00 uur met om 17 uur een inspirerend verhaal. Aansluitend is er een Bourgondische Veldmaaltijd. De toegang is gratis, voor de maaltijd betaald u €17. Als u zich op voorhand opgeeft ontvangt u 2€ korting.
Klik hier voor het programma en het aanmeldingsformulier
alternatieve tekst voor foto

Meer nieuws

Gezocht: projecten voor studenten voeding Clusius College

Regioleren neemt een steeds belangrijker plaats in binnen het Clusius College. Studenten voeren dan...
Erna Steenhuis

Greenportret: Erna Steenhuis

Met Erna’s achtergrond in management, marketing en communicatie weet ze niet alleen áchter de...

FICA Summer Event 2021

Groen gebak, Aahminozuren!, Bean me Up, Pulp Vision en "Groenten en Cressen: Het medicijn...