Corrie Mulder, manager Afdeling Projecten van het Clusius College, is als lid van het kernteam AgriVizier vanuit het onderwijs vanaf het begin betrokken bij diverse projecten:  “Het doel van AgriVizier is de regio Noord-Holland-Noord economisch te versterken door bedrijven te steunen bij innovaties. Deze support bestaat met name uit de inzet van mensen. In het geval van het Clusius College gaat het om de inzet van mbo-studenten. Samen met de teamleiders van de diverse opleidingen koppelen wij studenten aan projecten. Als zo’n project loopt, bestaat mijn taak alleen nog uit het monitoren en ondersteunen.”

“uiteindelijk hebben we er allemaal wat aan”

Het Clusius College participeert via Corrie Mulder in diverse projecten. Enkele voorbeelden van projecten waar Clusiusstudenten van de opleiding Plantenteelt zich mee bezighouden, zijn het onderzoek van de herinplantziekte bij pioenen, het onderzoek naar duurzaam bodembeheer in de bloembollenteelt en de teelt van sla op water: “Verder hebben studenten van onze opleiding In- en Outdoor Styling verpakkingsmateriaal van een nieuwe biologisch product, de ovaalburger, ontworpen. Een hele mooie opdracht van onze studenten Commercieel Ondernemen bestond uit het doen van onderzoek naar de afzetmogelijkheden van biologisch geteelde bloembollen.”
 

De studenten zijn ook betrokken bij het onderzoek naar het verbeteren van de bewaarcondities Calla (Zantedeschiaknollen). Voor het Clusius College is dit een buitengewoon mooi traject om studenten van het MBO kennis te laten maken met wetenschappelijk onderzoek. Naast de vaardigheden van het opzetten van een onderzoek worden de mbo-studenten ook getraind in het rapporteren en presenteren van de onderzoeksresultaten. Uiteindelijk hebben we er allemaal wat aan”.

 

Meer nieuws

Erna Steenhuis

Greenportret: Erna Steenhuis

Met Erna’s achtergrond in management, marketing en communicatie weet ze niet alleen áchter de...

FICA Summer Event 2021

Groen gebak, Aahminozuren!, Bean me Up, Pulp Vision en "Groenten en Cressen: Het medicijn...

Inschrijving BBL opleiding Food Process & Quality geopend

Vorig schooljaar is het Clusius College gestart met de BBL opleiding Food Process & Quality...