FarmHack biedt samen met de stichting Boer&Data een leergang data en technologie, speciaal voor boeren die willen aanhaken bij het werk van een aantal koplopers. Het uitgangspunt van de leergang is dat voor duurzame landbouw de datapositie van de boer moet verbeteren. Een boer heeft nu te weinig overzicht en grip op data.

Voor de leergang kijken de makers zowel naar boeren initiatieven als naar ontwikkelingen in de markt. Een introductiemodule in december onderzoekt onder andere nut en noodzaak van slimme software en de wenselijkheid van een boeren dashboard. Daarna volgt in januari en februari een doorkijkje naar de toekomst, met drie inhoudelijke modules die zijn gewijd aan lopende boeren-dataprojecten. Deze richten zich meer in het bijzonder op graslandgebruik, trekker-data en pluimvee-data.

De modules zijn afzonderlijk van elkaar te volgen via een interactieve leeromgeving te volgen op een tijdstip dat het jou schikt (materiaal online beschikbaar). Ook zijn er enkele real-time meetings om met de trekkers van de usecases en andere experts in gesprek te kunnen.

Deelname is gratis en de startdatum is vandaag, maandag 13 december 2021. Voor meer informatie, klik hier.
 

Meer nieuws

chitroen

Winnende Challenge Ondernemen groep Chitroen maakt het waar tijdens het jaarlijkse FICA Winter Event

Chitroen wil van zoet broodbeleg iets gezonds maken.
Gemengde zijstromen

Vouchers voor innovaties tegen voedselverspilling

Innovaties die voedselverspilling tegengaan kunnen in aanmerking komen voor een financiële bijdrage.

POP3 project precisietechnologie pootaardappelen sluit af met prototype en veelbelovend resultaat

Aardappelteler Henk Geerligs blikt met onderzoekers terug op project en eindresultaat.