FarmHack biedt samen met de stichting Boer&Data een leergang data en technologie, speciaal voor boeren die willen aanhaken bij het werk van een aantal koplopers. Het uitgangspunt van de leergang is dat voor duurzame landbouw de datapositie van de boer moet verbeteren. Een boer heeft nu te weinig overzicht en grip op data.

Voor de leergang kijken de makers zowel naar boeren initiatieven als naar ontwikkelingen in de markt. Een introductiemodule in december onderzoekt onder andere nut en noodzaak van slimme software en de wenselijkheid van een boeren dashboard. Daarna volgt in januari en februari een doorkijkje naar de toekomst, met drie inhoudelijke modules die zijn gewijd aan lopende boeren-dataprojecten. Deze richten zich meer in het bijzonder op graslandgebruik, trekker-data en pluimvee-data.

De modules zijn afzonderlijk van elkaar te volgen via een interactieve leeromgeving te volgen op een tijdstip dat het jou schikt (materiaal online beschikbaar). Ook zijn er enkele real-time meetings om met de trekkers van de usecases en andere experts in gesprek te kunnen.

Deelname is gratis en de startdatum is vandaag, maandag 13 december 2021. Voor meer informatie, klik hier.
 

Meer nieuws

Camera's op spuitarm

Stappen maken naar realtime spuiten en kunstmest toedienen

Pim Sturm deelt zijn ervaringen met de inzet van realtime camera's op de spuittrekker.

Vertigo Technologies winnaar Topsector T&U Innovation Prize 2022

Nieuwe detectietechniek maakt het mogelijk om als het ware in het fruit te kijken.

Glastuinbouw Noord-Holland laat zien hoe het klimaatdoelen verwacht te halen

In een gezamenlijke verkenning brengen Greenport Noord-Holland Noord en Greenport Aalsmeer in kaart...