SOL is het erkende Opleidings- & Ontwikkelingsfonds van de Levensmiddelenindustrie. Onze opdracht is ervoor te zorgen dat de bedrijven en medewerkers in onze sector wendbaar, vitaal en vaardig zijn en blijven. Dit doen we door het uitvoeren van meerjarige programma’s. Als erkend O&O-fonds organiseert SOL voor de sector subsidies en treden we op als co-financier in het kader van subsidieregelingen die gericht zijn op beroepsonderwijs, scholing en arbeidsmarkt.

Onze aanpak

Voor food- en feedbedrijven is het belangrijk zich continu te blijven verbeteren en zo een goede marktpositie te behouden. Hierdoor zijn technologie en Human Capital belangrijke onderwerpen binnen deze sectoren. SOL ondersteunt bedrijven en branches om hierin te innoveren en investeren. Zo helpen we food- en feedbedrijven bij de ontwikkeling van hun vitaliteit, vaardigheid en wendbaarheid op de werkvloer.

Hoge Subsidie voor Leren en Ontwikkelen via Levensmiddelenindustrie (LMI) Leert Door!

Blijven leren en ontwikkelen tijdens de corona crisis? Dat kan! Via de subsidieregeling NL Leert Door bestaat er de mogelijkheid om bijna gratis ontwikkeladvies en begeleiding te krijgen én een opleiding of training te volgen. Samen met verschillende werkgevers- en werknemersorganisaties heeft de SOL een interessant aanbod voor zij-instromers en medewerkers in de levensmiddelenindustrie. Na de zomer stellen we maar liefst 6.500 bijna gratis trajecten beschikbaar ter bevordering van leren en ontwikkelen! Deze trajecten bestaan uit:

Ontwikkeladvies

Met behulp van een loopbaanadviseur wordt er in kaart gebracht welke competenties je hebt, waar je kansen liggen in de levensmiddelenindustrie en waar er een mogelijke competentiematch is met toekomstbestendig werk. Op basis hiervan wordt er een gepersonaliseerd ontwikkelplan opgesteld.

Begeleiding

Op basis van het ontwikkelplan krijg je advies van een loopbaanbegeleider over welke (praktische) stappen er nodig zijn om een toekomstbestendige functie uit te kunnen voeren. Hierin worden onder andere jouw opleidings- en ontwikkelbehoefte(n) meegenomen.

Scholing

Door middel van de juiste bijscholing richt je je op het verkrijgen van duurzaam werk in de levensmiddelenindustrie. SOL stelt samen met gerenommeerde opleiders zoals het Clusius college een divers en relevant opleidingsaanbod samen, speciaal gericht op de LMI.  

Wil je meer weten over Levensmiddelenindustrie (LMI) Leert Door? Kijk op de website of neem contact op via: info@sol-online.nl of bel 0318-648750.
 

Meer nieuws

H2 in Agri deal

Samenwerken aan waterstof in agribusiness

Op 15 juli 2021 is de handtekening gezet onder de ‘H2 in Agri Deal’. Hiermee willen...

Noord-Hollandse voedselondernemer, zien we jou binnenkort in het bedrijfsrestaurant van de provincie?

Veel voedsel komt van ver, maar dat hoeft helemaal niet. In de provincie Noord-Holland wordt...
Bean Me Up

REACT-EU projectvoorstel ‘Bean me up!’ toegekend

REACT-EU projectvoorstel ‘Bean me up!’ van Amsterdam Green Campus met FICA-bedrijven is toegekend!...