Met de opening van Gebouw C is er een nieuwe plek waar innovatie, experimenteren, inspireren en leren samen komen. Hier bundelen onderwijs, bedrijfsleven en overheid hun krachten om de economie van de regio Noord-Holland Noord te versterken, met een focus op duurzame energietoepassingen. Gebouw C is te vinden op het terrein van Hogeschool Inholland aan de Bergerweg in Alkmaar. Gebouw C is een plek waar studenten, docenten en bedrijven elkaar ontmoeten, samenwerken en kennisdelen. Ook worden er in Gebouw C masterclasses, workshops, netwerkbijeenkomsten en kenniscafés georganiseerd.

Innovatielab voor praktijkvraagstukken

Bijvoorbeeld in het Innovatielab, waar studenten, docenten en onderzoekers samenwerken aan oplossingen voor vraagstukken uit de beroepspraktijk. In het gebouw zijn diverse bedrijven en organisaties vertegenwoordigd waaronder Investa, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, IDEA, Teamwork Technology, Blue Hart, Hygro, Sustenso, Koopman Optima en TerraTechnica.

“Ik ben trots op het Innovatielab in Gebouw C”, zei Inholland-collegelid Huug de Deugd tijdens de opening vorige week donderdag. “Hiermee hebben we een podium gecreëerd waar we samen met studenten, bedrijven en andere kennisinstellingen kunnen experimenteren en innoveren. Een ruimte waar fouten maken onderdeel is van het leerproces. Je kunt alleen maar tot grote hoogte komen door te vallen en opstaan. Ons motto is dan ook ‘Durf te leren!’”

Volgens de Alkmaarse burgemeester Piet Bruinooge is de komst van Gebouw C belangrijk omdat het bijdraagt aan een aantrekkelijk ondernemersklimaat. “Duurzame energie innovaties hebben zich laten zien als een belangrijke stuwende kracht voor de regionale economie.”

Kenniscentrum TerraTechnica

Een speciale rol in het gebouw is weggelegd voor TerraTechnica, die er een kenniscentrum ontwikkelt. Dit centre of expertise ondersteunt bedrijven, organisaties, onderwijs- en kennisinstellingen hun ambities te realiseren voor toepassingen van duurzame energietechnologie. “In TerraTechnica leggen wij de focus op duurzame energie en zorgen we ervoor dat leerlingen kiezen voor een technische hbo-opleiding en dat hun opleiding beter aansluit op de arbeidsmarkt”, aldus Adnan Tekin, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland. “Maar het is ook belangrijk dat scholen en bedrijven elkaar weten te vinden. Leerlingen leren al heel vroeg wat ze kunnen bereiken met netwerken. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.”

Lees hier meer over TerraTechnica.
 

Meer nieuws

Erna Steenhuis

Greenportret: Erna Steenhuis

Met Erna’s achtergrond in management, marketing en communicatie weet ze niet alleen áchter de...

FICA Summer Event 2021

Groen gebak, Aahminozuren!, Bean me Up, Pulp Vision en "Groenten en Cressen: Het medicijn...

Inschrijving BBL opleiding Food Process & Quality geopend

Vorig schooljaar is het Clusius College gestart met de BBL opleiding Food Process & Quality...