Op de valreep van het nieuwe jaar hebben we in het kader van POP3 nog een paar mooie subsidieregelingen waarop je wellicht aanspraak kunt maken.

Ben je landbouwer en wil je jouw bedrijf duurzamer maken? Wil je bijvoorbeeld een plaatsspecifieke spuitmachine kopen? Dan kun je misschien de subsidie Investeren in groen-economisch herstel krijgen. De RVO heeft een lijst met investeringen gepubliceerd die hoort bij de POP3+ investeringsregeling, die vorige week is geopend.

Hier vind je alle informatie over de POP3 'Investeren in Groen-Economisch Herstel'

Daarnaast is er een POP3 regeling in het leven geroepen voor samenwerkingverbanden. Deze kun je aanvragen als je bijvoorbeeld met anderen een idee wilt uitwerken voor een duurzaam verdienmodel voor de landbouwsector. Of als je in een gebied wilt samenwerken aan de klimaatdoelen of het verbeteren van de biodiversiteit.

Er zijn 5 projectcategorieën A t/m E) waarvoor je subsidie kunt aanvragen. Categorie B en C lijken voor landbouwers in de regio Noord-Holland Noord het meest kansrijk.

Hier vind je alle informatie over de POP3 'Samenwerken aan Groen-Economisch Herstel'

POP3+ voorziet in subsidie tot 60% van het geïnvesteerde bedrag. Voor jonge landbouwers (tot 41 jaar) loopt dit percentage op tot zelfs 75%. Het maximum subsidiebedrag is € 150.000. Enige haast is wel geboden, want de aanvraagtermijn sluit op 14 februari 2022.
 
Klik voor meer informatie op de links in dit artikel.

Meer nieuws

Pilotproject met cable pooling van start in Wieringermeer

Cable pooling kan mogelijk ruimte scheppen op het elektriciteitsnet om versneld zon op dak-...

EG subsidie voor verduurzaming glastuinbouw

De nieuwe ronde van de regeling Energie-efficiëntie glastuinbouw (EG) is geopend.

Glastuinbouwsector leert zich van zijn beste kant te laten zien aan jongeren

Go Go Greenhouse leert glastuinbouwondernemers hoe zij zich kunnen presenteren als interessante en...