Vitale teelt

Het project Vitale Teelt heeft als doel om via een meerjarig onderzoeks- en uitvoeringsprogramma te komen tot een vergaande verduurzaming van de teelt van bloembollen en bolbloemen.
Michel Jansen Groene Tulp 0.0
Contactpersoon
Michel Jansen

Vertify

Projectleider

Het project Vitale Teelt heeft als doel om via een meerjarig onderzoeks- en uitvoeringsprogramma te komen tot een vergaande verduurzaming van de teelt van bloembollen en bolbloemen. De ambitie is bollen en bloemen te telen van topkwaliteit, die vrij zijn van ziekten en op een rendabele manier worden geteeld. Dit wil zeggen: in harmonie met de omgeving, emissieloos, klimaatneutraal en met een verantwoorde omgang met de natuurlijke hulpbronnen water, energie, bodem en biodiversiteit.

Binnen het programma initiëren we onderzoek geïnitieerd, gebundeld, versterkt en in de praktijk gebracht. Vitale Teelt richt zich op verduurzaming van de bloembollenteelt in Noord-Holland Noord en de gehele bollensector in Nederland. Het programma moet leiden tot projecten, activiteiten, onderzoeken die leiden tot een vitale bollenteelt in 2030. Door krachten te bundelen wordt er verdere draagvlak verweven in de sector.

Het doel is om gezamenlijk te komen tot een stevig onderzoeks- en uitvoeringsprogramma voor de bloembollensector op weg naar 2030. Bij lopende initiatieven wordt aansluiting gezocht en er wordt voortdurend gezocht naar nieuwe inzichten die kunnen worden toegevoegd.

De ambitie ‘Op naar een Vitale Teelt in 2030’ is nader uitgewerkt in de vorm van een brochure en website. De brochure kunt u onder deze pagina downloaden. 

Dit project is afgerond.

 

Gefinancierd door:

Partners in dit project: