Smart Farming
Greenchain
Video

Ontwikkeling van precisiespuiten bij teelt gewassen #2: Dataverwerking

In deel 2 van onze videoserie over het project Digital Farming NHN bespreken we het hoe en waarom van dataverzameling voor precisielandbouw. Welke informatie wordt er zoal verzameld? En wat gebeurt er naderhand mee?

Bodemkaarten en taakkaarten

Voor toepassing van precisielandbouw is het nodig om op verschillende manieren data te verzamelen. Onder andere wordt gebruik gemaakt van bodemkaarten en taakkaarten.Het bedrijf RH3S doet grondonderzoek met een speciale sensor en maakt op basis van de verkregen gegevens bodemkaarten. Ook is het mogelijk om deze informatie meteen om te zetten naar taakkaarten. In deze aflevering vertelt Eddie Loonstra van RH3S hoe dit allemaal in zijn werk gaat.

Ontwikkeling van algoritmes

Ook de Hogeschool Inholland werkt mee aan Digital Farming NHN. We spreken Kristel van Ammers die een bijzondere plek inneemt in dit project. Naast dat zij studenten begeleidt die werken aan de ontwikkeling van algoritmes, werkt ze in deeltijd bij Vertify. Kristel benadrukt het belang van goede samenwerking met de boer. Wat verwacht hij van het algoritme?

Student Mathematical Engineering Michael Bultema werkt aan een algoritme dat onkruid kan herkennen. Hij laat in het Robotica Lab in Alkmaar zien hoe ver hij hiermee is. Het belang van kwalitatief goed beeldmateriaal wordt hier meteen duidelijk.

Om een goed beeld te geven van het hoe en waarom van Digital Farming maken we een serie over precisietechnologie in landbouw. In deel 1 vertellen bollenteler Stef Ruiter van J.C.J. Ruiter Wever uit Andijk, Sander Dekker van Agrotheek en Pieter Vlaar van Vertify over hun ervaringen.

EFRO logo - medegefinancier door Europese Unie

Meer nieuws

Smart Farming
Energie
Bodem
Water

Finalisten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs en Themaprijs Future-proof technologies 2025 zijn bekend

Op dinsdag 17 december brachten juryvoorzitter Peter Maes en Jeroen Noot een bezoek aan de zes genomineerden om hen te feliciteren. Deze parels van de tuinbouw blinken uit in excellent...

Smart Farming
Greenchain

Studenten, docent-onderzoekers en bedrijfsleven werken samen aan Smart Farming vraagstukken

Tijdens het mini-symposium Smart Farming nam het Lectoraat Robotica van Hogeschool Inholland Alkmaar aanwezigen mee in de meest recente ontwikkelingen binnen de Smart Farming projecten.