Smart Farming
Energie
Water

Greenport NHN is regionale partner van Tuinbouw Ondernemersprijs 2025

Greenport Noord-Holland Noord is dit jaar de regionale partner van de Tuinbouw Ondernemersprijs. En dat betekent dat de Themaprijs dit jaar aansluit bij actuele thema’s die onze regio kent: Future-proof technologies – Innoverende technologieën op het gebied van smart farming, energie en water.

“Door ieder jaar een samenwerking aan te gaan met een andere Greenport, belichten we steeds een ander actueel thema en laten we de volle breedte van de Nederlandse tuinbouw zien,” zegt Peter Maes, voorzitter van de Tuinbouw Ondernemersprijs: Hij vervolgt: “Het tuinbouwcluster in Noord-Holland Noord is breed en gevarieerd: van zaadveredeling, vollegrondsgroenteteelt en bollenteelt tot en met grootschalige glastuinbouw. Mooi dat we hier welkom zijn voor de 39e uitreiking van onze prijs, en dat we samen de Themaprijs Future-proof technologies organiseren.”

Jeroen Noot, directeur Greenport Noord-Holland Noord is trots op deze samenwerking met de Tuinbouw Ondernemersprijs. “Als medeorganisator van de Themaprijs zetten we de spotlight op smart farming, energie en water; thema’s die kenmerkend zijn voor de tuinbouw in de regio Noord-Holland Noord. Met de Themaprijs laten we zien welke baanbrekende en duurzame innovaties de Nederlandse tuinbouw kent op dit vlak, èn dat de Nederlandse tuinbouw een zeer vooruitstrevende sector is en blijft.”

Aanmelden vanaf 10 oktober

Start-ups, bedrijven en initiatieven die zich op een bijzondere manier onderscheiden op het gebied van Future-proof technologies, kunnen zich aanmelden voor de Themaprijs. Gezocht wordt specifiek naar innoverende technologieën op het gebied van smart farming, energie en water, en het liefst op een geïntegreerde wijze ingezet.

Meer informatie vind je op de website van de Tuinbouw Ondernemersprijs. Aanmelden voor de Themaprijs kan van 10 oktober tot 20 november 2024 via de website van de Tuinbouw Ondernemersprijs. Een deskundige jury zal de inzendingen beoordelen. Op dinsdag 17 december 2024 worden de nominaties bekend gemaakt. Uit deze nominaties zal een winnaar worden gekozen die gepresenteerd wordt op de jaarlijkse uitreiking op woensdag 12 maart 2025.

Meer nieuws

Smart Farming
Bodem
Water
Ruimte
Podcast

De Boer Op #1 – “Voedselzekerheid is niet gegarandeerd als we volledig bio gaan”

In de nieuwe podcastserie De Boer Op gaan we in gesprek met vijf agrariërs en Peter Groot Koerkamp, programmaleider Synergia. Binnen dit onderzoeksprogramma wordt onderzoek gedaan naar toekomstige landbouwsystemen waarbij...

Bas van de Haterd over recruitment in agrifood
Smart Farming
Werken en leren

Bas van de Haterd: “Een robot kan wereldwijd iets nieuws leren met één update”

Bas van de Haterd is keynote spreker tijdens het Greenport jaarcongres op woensdag 16 oktober. Vooraf stelden we hem 5 vragen. Over innovatie en robotisering, het aantrekken van technisch opgeleid...