Smart Farming
Bodem
Water
Podcast

De Boer op #2: Thijs van den Berg (Boltha) over verduurzaming bollenteelt

In de podcastserie De Boer Op gaan we in gesprek met vijf agrariërs en Peter Groot Koerkamp, programmaleider Synergia. Binnen dit onderzoeksprogramma wordt onderzoek gedaan naar toekomstige landbouwsystemen waarbij ecologie en technologie samen komen. Welke knelpunten lopen agrariërs tegen aan. En welke oplossingen zijn er? Afl 2: Thijs van den Berg van bollenbedrijf Boltha.

Thijs van den Berg van Boltha en Joop Bontje van Roboltics vertellen in deze aflevering van onze podcastserie De Boer op over de Laserweeder. De robot gebruikt geavanceerde computervisietechnologie en AI deep learning om onkruid en gewassen in realtime te identificeren en te bestrijden met laserstralen, zonder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

De hightech Laserweeder is prijzig, maar daar hebben Thijs en Joop een creatieve oplossing voor gevonden. Is het mogelijk om in de toekomst zonder gewasbeschermingsmiddelen in de bollensector te werk te gaan? En wat kost dat dan en hoe is dat te realiseren?

Ook in deze aflevering laat hoogleraar Bio Systems Enginering, Peter Groot Koerkamp van Wageningen Univerity and Research zijn licht schijnen op de innovaties in de bollenteelt.

Deze podcast is te beluisteren via Spotify en Apple Podcast/Itunes. Op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen? Vergeet niet om je te abonneren, te liken en te delen!

De Boer Op aflevering 2: Thijs van den Berg van bloembollenbedrijf Boltha.

De podcast is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Provincie Noord-Holland en LTO-Noord.

Fotogallery – Bloembollenbedrijf Boltha

Wil je wel eens zien wie er aan het woord zijn en en waarover ze het zoal hebben? In de fotogallery vind je ‘behind the scenes‘ beeldmateriaal met Thijs van den Berg en podcastmakster Leonie de Jong. De foto’s zijn gemaakt tijdens de opnames van de podcast.

Meer nieuws

Subsidieregeling waterstofaandrijving agrarische sector
Energie

Subsidieregeling voor waterstofaandrijving verbreed

Naast subsidie voor het ombouwen van voertuigen in de agrarische sector is er nu ook subsidie mogelijk voor onderzoek en de aanschaf van een waterstof aangedreven voertuig.

kennis voor verdienvermogen rapport
Werken en leren

‘Kennis voor Verdienvermogen’ sluit af met rapport vol inspiratie voor kringlooplandbouw

Wat hebben we afgelopen twee jaar geleerd in het project Kennis voor Verdienvermogen: Cash naar de Kringloop? De resultaten zijn onmogelijk in een paar zinnen samen te vatten, maar als...