Jaarcongres Greenport NHN: Samenwerken aan innovatie

tot
ondernemers, onderwijs en politiek
Vroegere veilingzaal CNB, Veilingweg 1, Bovenkarspel
Gratis

Tijdens het jaarcongres 'Samenwerken aan innovatie' gaan we op zoek naar denkrichtingen over hervormingen van de landbouw, de rol van voedsel, en de uitdaging van technologische innovatie. Hoe komen we tot een eerlijker en duurzamer voedselsysteem voor de Nederlandse consument? Welke rol is weggelegd voor het agrarisch onderwijs? En wat betekent dit alles voor het verdienvermogen van telers en boeren?

In een keynote presentatie laat Paul Iske zien hoe je als agrarisch ondernemer ruimte kunt maken om te experimenteren, innoveren en leren. Want meer dan ooit richten we ons op succes, en zijn we erop ingesteld alle sporen van onze fouten en mislukkingen zo snel mogelijk uit te wissen.

Programma

14.00 uur Inloop
14.30 uur

Welkom Jeroen Noot, programmamanager Greenport NHN + Jelle Beemsterboer, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor Wonen, Landbouw en Visserij, Stikstofbanken en het Provinciaal programma landelijk gebied (PPLG).

14.35 uur

Welkomstwoord Nico Slagter, wethouder gemeente Stede Broec + introductie Jos Duin, manager Koelen en Prepareren bij CNB Bovenkarspel.

14.45 uur

Keynote presentatie Paul Iske, hoogleraar Open Innovation Universiteit Maastricht en directeur Instituut voor Briljante Mislukkingen.

Keynote spreker Paul Iske heeft een verfrissende kijk op innovatie. Eerlijk naar buiten treden en kennis delen over mislukte projecten hoort daarbij. "Door het echte verhaal te vertellen, ontstaat er meer begrip voor de complexiteit van innovatie en waardering voor de inspanningen om het in de toekomst nog beter te doen."

Lees hier het interview met Paul Iske

15.25 uur

Innovatie in de bollenteelt.
Naar aanleiding van een fragment uit de populaire tv-serie Bollenjongens (over innovatie en verduurzaming) gaan we in gesprek met een van de hoofdrolspelers uit de serie. 

15.40 uur

Paneldiscussie o.l.v. Paul Iske.

Deelnemers innovatiepanel:
Allan Visser:  bollenteler, één van de hoofdrolspelers in tv-serie Bollenjongens.
Bob van der Hout: directeur Food& Agri Rabobank Noord-Holland Noord.
Niels Kreuk: innovatieve tulpenteler uit Andijk.
Wim Kooiman - mechanisatiebedrijf Nanne Kooiman.
Ryanne Rustenburg - kwartiermaker Greenchain Noord-Holland.

16.15 uur Afsluiting, gevolgd door netwerkborrel.

 

Wil je zeker zijn van een plaats? Schrijf je dan hieronder alvast in.

Lukt het aanmelden niet? Stuur dan een e-mail naar info@greenportnhn.nl. Vermeld hierop je eigen naam en de naam van je bedrijf/organisatie.

Ja, ik meld mij aan voor het Greenport NHN jaarcongres 2023

* indicates required

Contactpersoon

Image
Lacina

Lacina Thirij

Greenport NHN
Projectmedewerker