Het project All You Need is Foodtour is genomineerd voor de Impactprijs Groen Onderwijs 2021. Een prachtige prestatie voor deze innovatieve oplossing voor de open dagen in coronatijd. 

De All You Need is Foodtour 

Door de coronacrisis kunnen open dagen niet doorgaan. Scholen moesten een andere manier bedenken om de informatie bij de toekomstige leerlingen te krijgen. Met een grote zilverkleurige foodtruck reden studenten en docenten de provincie door om de opleiding Voeding onder de aandacht te brengen.

Studenten en docenten bezoeken met een grote zilverkleurige foodtruck vmbo-scholen van Den Helder tot Amsterdam. Buiten op het schoolplein kunnen leerlingen bij de foodtruck kennismaken met de opleidingen Voeding die het Clusius mbo aanbiedt. Een kort moment kijken, kennismaken, vragen én proeven. Het thema van de  afgelopen editie was ‘Eten van de toekomst’. Leerlingen konden kennismaken met nieuwe voedingsmiddelen zoals insecten, zeewier en algen die in de toekomst misschien wel dagelijks op ons menu staan.

All You Need is Food Tour

In de maanden oktober en november werden 21 scholen - 137 klassen en 2392 leerlingen - bezocht.  Ook was er een prijsvraag: Vier leerlingen eindigden gelijk en winnen een workshop voor de hele klas: ‘chocola maken’ in het Creative Foodcenter van het Clusius College in Alkmaar. 

Als aanvulling op de All You Need is Food Tour is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de gastles ‘Eten van de toekomst’. Deze gastlessen worden in de maanden december, januari en februari gepland voor alle klassen die de All You Need is Food Tour hebben bezocht.

Volgend jaar gaat de foodtruck ook weer rijden. Het thema is dan voedselverspilling. 

Impactprijs Groen Onderwijs 

De Impactprijs Groen Onderwijs is er voor innovatieve projecten, onderzoeken en startups die op een of ander manier impact hebben op voedsel, klimaat, en/of leefbaarheid. Op 17 februari wordt bekend gemaakt wie met de eer en de cheque van € 2500 naar huis gaat. 

Bekijk ook All You Need is Foodtour in NH- Nieuws

Meer weten over de All You Need is Foodtour? Neem contact op met Sil de Weerd via sil.deweerd@clusius.nl  / 06 – 29 86 00 19.

 

Meer nieuws

chitroen

Winnende Challenge Ondernemen groep Chitroen maakt het waar tijdens het jaarlijkse FICA Winter Event

Chitroen wil van zoet broodbeleg iets gezonds maken.
Gemengde zijstromen

Vouchers voor innovaties tegen voedselverspilling

Innovaties die voedselverspilling tegengaan kunnen in aanmerking komen voor een financiële bijdrage.

POP3 project precisietechnologie pootaardappelen sluit af met prototype en veelbelovend resultaat

Aardappelteler Henk Geerligs blikt met onderzoekers terug op project en eindresultaat.