In periode 2 van dit schooljaar hebben drie groepen tweedejaars studenten van de mbo-opleidingen Voeding en Technologie en Voeding en Kwaliteit zich gebogen over de landelijke MBO Challenge Voedselverspilling. D

e opdracht was om zelf op zoek te gaan naar aanbieders van verspild voedsel en daar oplossingen voor te bedenken. De studenten hebben eerst gezocht naar verspild voedsel: ze vonden oud brood, onverkoopbare wortelen en restdeeg van bapaobroodjes. Vervolgens hebben ze met hun team recepturen ontwikkeld op basis van deze grondstoffen. Er zijn creatieve oplossingen bedacht: bier van oud brood, jam van wortelen en bapaobroodjes met appel. De filmpjes van deze ideeën zijn ingestuurd naar de organisatie van de landelijke challenge.

We zijn nu enorm trots dat de jury maar liefst twee inzendingen heeft genomineerd als kanshebbers om de Challenge Voedselverspilling te winnen. Dit zijn de worteljam en appelbapao. Op 21 april is het (online) eindevent en weten we of we echt hebben gewonnen. Iedereen is van harte welkom om deze livestream te volgen.

Je kunt je nog aanmelden voor dit event: Aanmelden voor Awarduitreiking

Meer nieuws

Wouter Veefkind

Fieldlab Waterstof in Agri NHN is gestart. Wat heeft de agri-ondernemer daar aan?

Waterstof kan een grote rol gaan spelen in de verduurzaming van Nederlandse bedrijven. Waterstof is...
Bob van der Hout over innovatie in agrifood

Bob van der Hout, Rabobank: "Innoveren in deze sector vraagt gewoon tijd van ondernemers"

5 vragen aan Bob van der Hout, directeur Food en Agri bij Rabobank Noord-Holland Noord.

'Bollenjongen' Allan Visser: "We moeten inzetten op weerbaar telen, met groene middelen en resistente soorten"

Het Greenport NHN congres staat dit jaar in het teken van ‘samenwerken aan innovatie’. Op het...