Smart Farming
Bodem
Water
Podcast

De Boer Op #1 – “Voedselzekerheid is niet gegarandeerd als we volledig bio gaan”

In een 5-delige podcastserie gaan we in gesprek met agrariërs en Peter Groot Koerkamp, programmaleider Synergia. Binnen dit onderzoeksprogramma wordt onderzoek gedaan naar toekomstige landbouwsystemen waarbij ecologie en technologie samen komen. Welke knelpunten lopen agrariërs tegen aan. En welke oplossingen zijn er? Afl 1: Mike Gitzels van plantenkwekerij Gitzels in Wervershoof.

In de eerste aflevering van de podcastserie De Boer Op gaat podcastmaakster Leonie de Jong op bezoek bij Mike Gitzels, van plantenkwekerij Gitzels in het Noord-Hollandse Wervershoof. Mike neemt ons mee in in zijn bedrijf en laat zien waar inzichten uit biologische landbouw al met succes worden toegepast, zoals bij het samenstellen van bemesting voor jonge planten, maar staat ook stil bij problemen. Precisiebemesting cruciaal is bij de opkweek van jonge planten, weet Mike als geen ander. “Vooral de lengte komt nauw. Daarom is stuurbaarheid van de teelt voor ons zo belangrijk.”

Deze podcast is te beluisteren via Spotify en Apple Podcast/Itunes.

De podcast is gemaakt als een audio-reportage, waarbij Leonie en Mike tijdens zich door het bedrijf bewegen en bij een aantal aspecten stilstaan. Volgens ons geeft dat al een goede indruk van de activiteiten bij Plantenkwekerij Gitzels. Niettemin kunnen we ons voorstellen dat het interessant is om ook iets te kunnen zien van waar ze het in de podcast over hebben. Daarom hebben we een reportage laten maken met ‘behind the scenes’ fotomateriaal van de opnamedag.

Meer nieuws

Bas van de Haterd over recruitment in agrifood
Smart Farming
Werken en leren

Bas van de Haterd: “Een robot kan wereldwijd iets nieuws leren met één update”

Bas van de Haterd is keynote spreker tijdens het Greenport jaarcongres op woensdag 16 oktober. Vooraf stelden we hem 5 vragen. Over innovatie en robotisering, het aantrekken van technisch opgeleid...

Sensordata leveren nieuwe inzichten bloemkool- en broccoliteelt.
Smart Farming
Werken en leren

Nieuwe inzichten in bloemkool- en broccoliteelt door sensordata

In een recent rapport gepresenteerd door studenten van Inholland University of Applied Sciences zijn belangrijke inzichten verkregen in de teelt van bloemkool en broccoli. Opdrachtgever van het onderzoek is Vollegrondsgroente.net,...