Djurre Postma is monteur bij Loonbedrijf Sturm-Jacobs. Hij vertelt vol passie over zijn baan, waarvoor hij dus dagelijks de Afsluitdijk oversteekt.

Met een glimlach de Afsluitdijk op en neer

‘‘Het is hard werken en soms lange dagen maken, zeker in de zaai-, oogst- en maaitijd. Maar ik heb het er graag voor over want de klant moet altijd op je kunnen rekenen. Mijn baan is geweldig. Als monteur bij Loonbedrijf Sturm-Jacobs in Wieringerwerf ben ik bezig met wat ik het liefste doe: sleutelen aan trekkers en machines. Ik steek er zelfs elke dag de Afsluitdijk voor over, ik woon namelijk in Friesland.’

Sturm-Jacobs bleek een schot in de roos

‘Mijn ouders hebben een melkveehouderij in Exmorra, daar ben ik geboren en getogen. De liefde voor trekkers is me dus écht met de paplepel ingegoten. Voor mijn opleiding Technicus landbouwmechanisatie, helemaal in Apeldoorn, kwam ik bij het zoeken naar een stageplek uit bij Sturm-Jacobs. Ik was wat laat, dus dan moet je soms wat verder kijken om een plekje te vinden. Het bleek een schot in de roos.

Inmiddels heb ik een vaste aanstelling. Als loonbedrijf verrichten we zware werkzaamheden in de akkerbouw, bollenteelt en het grondverzet. We hebben een groot machinepark en ten minste twintig trekkers, ik zorg ervoor dat alles werkt zoals het hoort. Het leuke is dat ik de machines door en door leer kennen. Daardoor weet ik kleine kwaaltjes snel op te sporen en te repareren.

We werken met vaste medewerkers en een groep zelfstandigen die ondersteunen als er topdrukte is. Ik denk dat, naast mijn werk goed doen, ook hoe ik als persoon ben me na mijn stage een contract heeft opgeleverd. Het is belangrijk een teamspeler te zijn. Je hebt elkaar nodig, elke dag opnieuw. Ik wil graag in de buurt van Wieringerwerf wonen. Dan hoef ik niet meer heen en weer te reizen. Ik ben aan het kijken naar woningen in de omgeving en zie dat helemaal goed komen. Dan ben ik straks een Westfriese Fries.’

Bron: Techniek Magazine, verkent de kansen in de regio & website OpKop

Meer nieuws

WUR-expert praat telers bij over aaltjesbestrijding in bollenteelt

Aaltjesexpert Leendert Molendijk van de WUR praatte tulpentelers en -broeiers vorige week bij over ...

Waterstoftrekker komt dichtbij, maar is nog niet binnen handbereik

Waterstof biedt kansen om de CO2-uitstoot terug te dringen en agrarische bedrijven verder te...

Greenchain NH van start: samenwerken aan versterken innovatiekracht agrifood

Met de feestelijke onthulling van een ‘groen kunstwerk’ gaf gedeputeerde Esther Rommel dinsdag 23...