Met ingang van 19 april is de nieuwe ronde van de regeling Energie-efficiëntie glastuinbouw (EG) geopend. Via die regeling subsidieert de overheid maatregelen in de glastuinbouw die de energie-efficiëntie verhogen. Investerende glastuinbouwbedrijven kunnen 25% vergoed krijgen van de kosten die onder de subsidie vallen.

Het doel van de regeling Energie-efficiëntie glastuinbouw is het stimuleren van investeringen in energiebesparende maatregelen in de glastuinbouw. Glastuinbouwondernemers kunnen dankzij deze regeling subsidie aanvragen voor de aanschaf en installatie van nieuwe machines. Gemaakte kosten moeten minimaal € 5.000 bedragen en de overheid vergoedt tot een kwart van de kosten die onder de subsidie vallen.

De nieuwe regeling wijkt in een paar opzichten af van de voorgaande. Meer in het bijzonder gaat het dan om de technische subsidiecriteria voor LED-belichting in kassen, die betrekking hebben op de lichtsterkte en het lichtspectrum van de belichting.

Aanvragen voor de regeling kunnen worden ingediend tot en met 30 juni 2022. Voor de nieuwe openstelling is een bedrag van € 13 miljoen beschikbaar.

Zie hier voor meer informatie.
 

Meer nieuws

Pilotproject met cable pooling van start in Wieringermeer

Cable pooling kan mogelijk ruimte scheppen op het elektriciteitsnet om versneld zon op dak-...

Glastuinbouwsector leert zich van zijn beste kant te laten zien aan jongeren

Go Go Greenhouse leert glastuinbouwondernemers hoe zij zich kunnen presenteren als interessante en...
smart farming challenge

Farming Simulator Challenge moet jongeren warm maken voor carrière in agrarische sector

Behalve aan land- en tuinbouwinnovaties biedt de Floriade ook onderdak aan de Farming Simulator...