Herold Geenen volgt de mbo-opleiding Groen, Grond en Infra niveau 2 op het Clusius College. In zijn tweede studiejaar loopt hij stage bij loonbedrijf Sturm-Jacobs in Wieringerwerf. “Heel afwisselend werk. Dat is niet alleen leuk, maar ook goed voor mijn ervaring”. 

Herold: “Ik kom uit Anna Paulowna. We wonen naast een loonbedrijf dus ik volg de werkzaamheden van kleins af aan. Het agrarisch werk in het algemeen sprak me aan en toen ik een keuze moest maken tussen akkerbouw en loonwerk, koos ik voor het laatste. Het loonwerk heeft mij meer variërend werk te bieden, zo zie ik het tenminste. Sinds kort heb ik mijn trekkerrijbewijs dus ik kan nu voor nagenoeg alle werkzaamheden worden ingezet. Die kans krijg ik hier ook, daar ben ik blij mee. Naast de noodzakelijke basis die je op school meekrijgt, leer je het werken zelf het beste in de praktijk. Op school leer je niet af te wegen welke klus je het eerst zal oppakken omdat er een storm dreigt, om maar een voorbeeld te noemen.” Nu Herold stageloopt, legt hij de meeste vragen voor aan één van zijn collega’s. “Ik zie hen elke dag, dus dat is makkelijk. Maar het is ook handig omdat ze geen extra informatie nodig hebben. Als ik op school een vraag stel, is het soms moeilijker om antwoord te krijgen omdat de docent het bedrijf niet kent.” Nu Herold al weer langere tijd bij Sturm-Jacobs over de vloer komt, leert hij het bedrijf zelf ook steeds beter kennen. “Ik merk dat Pim en het team niet alleen maar bezig zijn met vandaag; ze kijken vooruit. Ze volgen nieuwe ontwikkelingen of komen zelf met verbeteringen. Het is mooi om daar onderdeel van te zijn. Ik leer veel van mijn oudere collega’s en zij leren weer van mij.”

Lees hier het GreenPortret van Pim Sturm, eigenaar van loonbedrijf  Sturm-Jacobs Wieringerwerf. 

In het project GreenTech NHN van GreenPort Noord-Holland Noord werken twee Noord-Hollandse MBO scholen (Het Clusius College en het Horizon College) aan inspirerende stageopdrachten voor studenten in technische en agrarische opleidingen. Met gerichte opdrachten, door het bedrijfsleven aangedragen, leren de studenten hoe ze hun kennis en vaardigheden kunnen toepassen en vergroten.

Meer nieuws

[Video] Rooien van aardappelen en lof voor vaststellen nutrientopname

Voor het Agronomie-onderzoek in Zoetwaterboeren zijn op de percelen bij Hoeve Lotmeer onlangs de...
Wouter Veefkind

Fieldlab Waterstof in Agri NHN is gestart. Wat heeft de agri-ondernemer daar aan?

Waterstof kan een grote rol gaan spelen in de verduurzaming van Nederlandse bedrijven. Waterstof is...
Bob van der Hout over innovatie in agrifood

Bob van der Hout, Rabobank: "Innoveren in deze sector vraagt gewoon tijd van ondernemers"

5 vragen aan Bob van der Hout, directeur Food en Agri bij Rabobank Noord-Holland Noord.