Niek Persoon - biologie in Leiden en promotie aan de Erasmus Universiteit-  werd in 2016 de eerste directeur van Amsterdam Green Campus. Hij was na jarenlang bedrijfsleven en onderwijsmanagement (Agri Food & Life Sciences) via Hogeschool Inholland in contact gekomen met Michel Haring, hoogleraar Plantenfysiologie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en initiatiefnemer voor de Amsterdam Green Campus.

De Amsterdam Green Campus is nu een instituut bij de UvA waarin vijf onderwijsinstellingen samenwerken. Behalve de universiteit zijn dat Aeres Hogeschool, Inholland, Clusius College en Wellantcollege. De Amsterdam Green Campus is dan vooral een platform waar onderzoekers, onderwijsinstellingen en ondernemers elkaar ontmoeten. Waar zij samenwerken aan een goede opleiding van studenten van verschillende opleidingen op verschillende niveaus.

Een Green Campus middenin Amsterdam verbaast wellicht, maar verklaart Persoon, “op de UvA-locatie in Watergraafsmeer zijn de bètaopleidingen van de universiteit geconcentreerd. Volgens Michel Haring was dit een goede plek om voor Noordwest-Nederland een samenwerking van groen mbo, hbo en wo te organiseren.”

Niek Persoon is aangesteld binnen het Swammerdam Institute for Life Sciences (SILS), een van de onderzoeksinstituten van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) van de UvA. 

Meer nieuws

Erna Steenhuis

Greenportret: Erna Steenhuis

Met Erna’s achtergrond in management, marketing en communicatie weet ze niet alleen áchter de...

FICA Summer Event 2021

Groen gebak, Aahminozuren!, Bean me Up, Pulp Vision en "Groenten en Cressen: Het medicijn...

Inschrijving BBL opleiding Food Process & Quality geopend

Vorig schooljaar is het Clusius College gestart met de BBL opleiding Food Process & Quality...