29 oktober jl heeft AgriVizier in samenwerking met HAJK een avond georganiseerd voor jonge ondernemers over ‘drones in de landbouw’. Tijdens de bijeenkomst zijn ervaringen van telers die de drones hebben uitgeprobeerd gedeeld. Een aantal reacties:

  • “Het extra oog van de teler.”
  • “Had ik die aantasting maar eerder gezien!”
  • “Ik had niet gedacht dat die slechtere plekken op het veld zo groot waren.”
  • “Nu hoef ik alleen zones op het perceel aan te pakken.”

Ook is verteld waarom je in de toekomst niet zonder kan, welke verschillende drones er zijn en wat de voor- en nadelen zijn ten opzichte van andere gewas ‘sensing’ technieken.  

Inleider Herman Krebbers (DLV Plant) is al zeven jaar intensief bezig met het gebruik van ‘sensing’ technieken zoals satellietbeelden, werktuigsensoren, vliegtuigbeelden en dronetoepassingen. Dit gebeurt zowel in Nederland als op grote bedrijven in het buitenland. Hij vliegt ook zelf met drones en kon dus uit eerste hand hierover vertellen. Hij heeft de deelnemers niet alleen alles verteld over wat drones doen en wat ze er mee kunnen in hun akkerbouw- of veehouderijbedrijf maar hij gaf ook een demonstratie. Aangezien er heel veel aanmeldingen waren voor deze bijeenkomst is besloten om binnenkort een tweede avond over dit onderwerp te organiseren.  

Meer nieuws

Tim Spooren: Werken van zaadje tot verpakt product

Als íemand weet hoe divers de foodsector is, dan is het Tim Spooren. In twintig jaar tijd bewoog...

Gezocht: projecten voor studenten voeding Clusius College

Regioleren neemt een steeds belangrijker plaats in binnen het Clusius College. Studenten voeren dan...
Erna Steenhuis

Greenportret: Erna Steenhuis

Met Erna’s achtergrond in management, marketing en communicatie weet ze niet alleen áchter de...