29 oktober jl heeft AgriVizier in samenwerking met HAJK een avond georganiseerd voor jonge ondernemers over ‘drones in de landbouw’. Tijdens de bijeenkomst zijn ervaringen van telers die de drones hebben uitgeprobeerd gedeeld. Een aantal reacties:

  • “Het extra oog van de teler.”
  • “Had ik die aantasting maar eerder gezien!”
  • “Ik had niet gedacht dat die slechtere plekken op het veld zo groot waren.”
  • “Nu hoef ik alleen zones op het perceel aan te pakken.”

Ook is verteld waarom je in de toekomst niet zonder kan, welke verschillende drones er zijn en wat de voor- en nadelen zijn ten opzichte van andere gewas ‘sensing’ technieken.  

Inleider Herman Krebbers (DLV Plant) is al zeven jaar intensief bezig met het gebruik van ‘sensing’ technieken zoals satellietbeelden, werktuigsensoren, vliegtuigbeelden en dronetoepassingen. Dit gebeurt zowel in Nederland als op grote bedrijven in het buitenland. Hij vliegt ook zelf met drones en kon dus uit eerste hand hierover vertellen. Hij heeft de deelnemers niet alleen alles verteld over wat drones doen en wat ze er mee kunnen in hun akkerbouw- of veehouderijbedrijf maar hij gaf ook een demonstratie. Aangezien er heel veel aanmeldingen waren voor deze bijeenkomst is besloten om binnenkort een tweede avond over dit onderwerp te organiseren.  

Meer nieuws

Overhandiging gebiedsvisie glastuinbouwcluster Agriport

Ook het glastuinbouwcluster Agriport A7 heeft nu zijn eigen gebiedsvisie Energie. Wethouder Robert...

Glastuinbouwbedrijven Alton zetten volgende stap op weg naar verduurzaming

Het uitvoeringsprogramma bevat maatregelen, planning, rollen en verantwoordelijkheden.

Kickoff bijeenkomst Fieldlab Bol

De jassen bleven aan tijdens de officiële kick-off van Fieldlab Bol, vrijdag 24 november bij...