Met trots melden wij dat het de koning heeft behaagd twee van onze stuurgroepleden bij hun aanstaande pensionering koninklijk te onderscheiden. Nadat eerder Rien van Tilburg de versierselen kreeg opgespeld als Ridder in de Orde van Oranje Nassau, was het gistermiddag (15 december) de beurt aan Thijs Pennink.

Rien van Tilburg: 40 jaar inzet voor onderwijs en samenleving

Rien van Tilburg nam deze maand afscheid als bestuursvoorzitter van het Clusius College in Alkmaar. Tijdens die gelegenheid werd hij door burgemeester Anja Schouten verrast met een koninklijke onderscheiding. Vanwege zijn belangrijke inzet voor 'het onderwijs en de samenleving' mag Rien zich nu Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Tijdens zijn veertigjarige onderwijscarrière zette Rien zich jarenlang op bestuurlijk niveau in voor het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs. Ook zorgde hij er als voorzitter van Stichting Greenport Noord-Holland Noord voor dat jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleiding krijgen naar werk in de agrarische sector.

Thijs Pennink: twee eervolle onderscheidingen

Tijdens zijn afscheid als directeur van Ontwikkelingsbedrijf NHN werd Thijs Pennink woensdag verrast met twee eervolle onderscheidingen. In de Grote Kerk in Alkmaar werd in het bijzijn van zijn familie, collega’s en een beperkt aantal relaties de onderscheiding in de Orde van Oranje Nassau overhandigd door burgemeester Toon Mans van gemeente Castricum.

In zijn lange carrière heeft Thijs zich altijd volop ingezet voor versterking van de economische en maatschappelijke positie van de regio. Zo was hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van Greenport Noord-Holland. Onder zijn leiding het ontwikkelingsbedrijf uitgegroeid tot een organisatie met grote betekening voor de regio Noord-Holland Noord.

Thijs Pennink

Naast een koninklijke onderscheiding werd Thijs ook verrast door de provinciale zilveren penning uit handen van gedeputeerde Ilse Zaal. Hij kreeg deze unie onderscheiding overhandigd als blijk van waardering voor zijn inzet in de provincie Noord-Holland.

Meer nieuws

Camera's op spuitarm

Stappen maken naar realtime spuiten en kunstmest toedienen

Pim Sturm deelt zijn ervaringen met de inzet van realtime camera's op de spuittrekker.

Vertigo Technologies winnaar Topsector T&U Innovation Prize 2022

Nieuwe detectietechniek maakt het mogelijk om als het ware in het fruit te kijken.

Glastuinbouw Noord-Holland laat zien hoe het klimaatdoelen verwacht te halen

In een gezamenlijke verkenning brengen Greenport Noord-Holland Noord en Greenport Aalsmeer in kaart...