Het managementteam en de staf van de sector Handel en Dienstverlening van  het Horizon College brachten dinsdag 22 jun j.l. een werkbezoek aan GreenPort NHN en kregen een rondleiding bij Monsanto.

Met dit bezoek willen zij meer inzicht krijgen in de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in de regio en in de zaadwereld. Het opleidingsaanbod van de sector Handel en Logistiek van het Horizon is zeer divers: zowel de handel als commerciële opleidingen, logistiek, internationale handel als dienstverleningsopleidingen zitten in het pakket. Om het onderwijs nog beter af te stemmen op de arbeidsmarkt worden bedrijven in de regio bezocht om te verkennen wat de verschillende banen er zijn in de verschillende branches in de regio Noord-Holland Noord. Zo kan het onderwijs nog beter worden afgestemd op de behoefte van de bedrijven.  

Cees Deen van Monsanto in Enkhuizen en Martijn Grosmann, projectleider van de AgriTech Campus, ontvingen het managementteam en gaven een toelichting. Het managementteam was onder de indruk van het bedrijf en de diversiteit aan banen die zij bieden. Cees Deen gaf aan dat de meeste banen op MBO niveau zijn, in zowel groene als technische functies.

Samenwerking in GreenTech
Het Horizon College werkt samen met het Clusius College in GreenTech, een project dat onder de vlag van GreenPort NHN, wordt uitgevoerd. De MBO scholen werken samen aan inspirerende stageopdrachten voor studenten in technische en agrarische opleidingen. Met gerichte opdrachten, door het bedrijfsleven aangedragen, leren de studenten hoe ze hun kennis en vaardigheden kunnen toepassen en vergroten. 

Meer nieuws

Overhandiging gebiedsvisie glastuinbouwcluster Agriport

Ook het glastuinbouwcluster Agriport A7 heeft nu zijn eigen gebiedsvisie Energie. Wethouder Robert...

Glastuinbouwbedrijven Alton zetten volgende stap op weg naar verduurzaming

Het uitvoeringsprogramma bevat maatregelen, planning, rollen en verantwoordelijkheden.

Kickoff bijeenkomst Fieldlab Bol

De jassen bleven aan tijdens de officiële kick-off van Fieldlab Bol, vrijdag 24 november bij...