Op woensdagmiddag 3 februari heeft prof. Dr. Michel Haring een lezing gegeven in het ClusiusLab. Dit is niet de eerste keer dat Haring zijn kennis deelde met studenten van het Clusius College. Deze keer ging het over de invloed van licht op de ontwikkeling van de plant.

Verrassend was de manier waarop Haring de lezing aftrapte; "Jullie zijn gekomen om iets te leren, vertel mij wat dat dan is." Na enige aarzeling kwamen de studenten los en werden er zeer gerichte vragen gesteld zoals de relatie tussen licht en kleur van de plant, en of je met de keuze voor de juiste golftlengte, de opbrengst van een teelt kunt verhogen. Ook tijdens de lezing waren de studenten erg betrokken. Knap, want gaandeweg werd de lezing moeilijk en abstract, ging het over electronmigratie, co-factoren en receptoren, erg biochemisch!

Het was een drukke dag in het ClusiusLab want er is de hele dag gefilmd voor het CIV Tuinbouw&Uitgangsmaterialen. Prof. Haring heeft een goed interview kunnen geven evenals ondernemer Piet Hoogland die veel met de studenten van docent Fred Wever samenwerkt. Hiermee is de dag mooi afgesloten. Collega's Fred Wever en Nancy Boterblom hebben er voor gezorgd dat de regie strak in handen werd gehouden. Er gebeuren mooie dingen onder de paraplu van het ClusiusLab!

 

Meer nieuws

Overhandiging gebiedsvisie glastuinbouwcluster Agriport

Ook het glastuinbouwcluster Agriport A7 heeft nu zijn eigen gebiedsvisie Energie. Wethouder Robert...

Glastuinbouwbedrijven Alton zetten volgende stap op weg naar verduurzaming

Het uitvoeringsprogramma bevat maatregelen, planning, rollen en verantwoordelijkheden.

Kickoff bijeenkomst Fieldlab Bol

De jassen bleven aan tijdens de officiële kick-off van Fieldlab Bol, vrijdag 24 november bij...