Ruim 250 belangstellenden bezochten de jaarlijkse Horizon Plaza in het Afas sadion in Alkmaar op 30 mei jl. Genodigden waren alle leerbedrijven en praktijkopleiders die BOL (stagiaires) en BBL- studenten gelegenheid geven op hun bedrijf stage te lopen cq. te werken-leren. De dag werd georganiseerd door het Horizon College Heerhugowaard sector Handel en Dienstverlening.

Het doel van deze dag is tweeledig: De leerbedrijven bedanken voor de samenwerking met het Horizon College en het intensiveren van de relatie. De gasten werden gefêteerd door leerlingen met amuses uit eigen keuken. Daarnaast werd een aantal interessante workshops aangeboden. Elske Doets (zakenvrouw van het jaar en eigenaresse van Jan Doets reizen) gaf een gastcollege over eigentijds ondernemen: hoe zij zich óók tijdens de crisis hebben staande weten te houden en over haar eigen manier van managen. Jouri Schoemaker werd onlangs Nederlandse kampioen pitchen en gaf de toehoorders een cursus pitchen in 6 stappen (zie foto's onder voor de inhoud). Schoemaker is mede-oprichter van Shake-on, een slim arbandje waarmee bezoekers van evenementen onder meer contactgegevens kunnen uitwisselen door elkaar de hand te schudden. Twee trendwatchers namen de zaal mee in de neiuwste ontwikkelingen en de komende trends die te verwachten zijn.  

In totaal werkt de sector Handel en Logistiek van het Horizon College samen met ruim 500 bedrijven uit de regio.

GreenTech NHN (een project van GreenPort NHN) stimuleert o.a. de relatie techniek en agribusiness in het onderwijsveld en arbeidsmarkt. Heeft uw bedrijf ook belangstelling om een stageplaats of leer- werkplaats aan te bieden? Neem dan contact op met Nancy Boterblom via n.boterblom@greenportnhn.nl

Meer nieuws

[Video] Rooien van aardappelen en lof voor vaststellen nutrientopname

Voor het Agronomie-onderzoek in Zoetwaterboeren zijn op de percelen bij Hoeve Lotmeer onlangs de...
Wouter Veefkind

Fieldlab Waterstof in Agri NHN is gestart. Wat heeft de agri-ondernemer daar aan?

Waterstof kan een grote rol gaan spelen in de verduurzaming van Nederlandse bedrijven. Waterstof is...
Bob van der Hout over innovatie in agrifood

Bob van der Hout, Rabobank: "Innoveren in deze sector vraagt gewoon tijd van ondernemers"

5 vragen aan Bob van der Hout, directeur Food en Agri bij Rabobank Noord-Holland Noord.