Ruim 20 mbo-studenten van diverse AOC-instellingen (groen onderwijs) door het hele land, met interesse voor de zaadveredeling en – teelt  hebben zich afgelopen week laten onderdompelen in de zaadwereld  

Tijdens deze driedaagse was het ClusiusLab het centrale punt van waaruit de diverse activiteiten werden gecoördineerd. Zo gingen de studenten naar diverse toonaangevende bedrijven in de zaadindustrie (Incotec, PanAmseeds, BeJozaden, Monsanto) om de fijne kneepjes van het vak te leren. Soms was een excursie voldoende maar vaker gingen de studenten in gesprek met veredelaars, zaadspecialisten of andere experts.

Tevens verzorgde Barend Gehner, docent bij Hogeschool Dronten Vilentum, een college over de genetica van de veredeling en gaf prof. Dr. Michel Haring, verbonden aan de UvA, een lezing over genetica, patent en kwekersrecht. De studenten verbleven na afloop van het dagprogramma op het kampeerterrein van zeilschool Enkhuizen. Daar was het gezellig en konden ze elkaar op informele wijze beter leren kennen. Tijdens de roadshow kregen de studenten ook nog een complexe opdracht mee om uit te werken. De resultaten werden op de afsluitende dag gepresenteerd en de beste student, werd beloond.

De roadshow werd georganiseerd door Nancy Boterblom vanuit het Centrum voor Innovatief Vakmanschap T&U (het expert-ontwikkelteam veredeling) en werd mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van de AgriTech Campus, een project van GreenPort NHN. 

Meer nieuws

Overhandiging gebiedsvisie glastuinbouwcluster Agriport

Ook het glastuinbouwcluster Agriport A7 heeft nu zijn eigen gebiedsvisie Energie. Wethouder Robert...

Glastuinbouwbedrijven Alton zetten volgende stap op weg naar verduurzaming

Het uitvoeringsprogramma bevat maatregelen, planning, rollen en verantwoordelijkheden.

Kickoff bijeenkomst Fieldlab Bol

De jassen bleven aan tijdens de officiële kick-off van Fieldlab Bol, vrijdag 24 november bij...