Het programma Food Forward Track van de Rabobank zet in op het begeleiden van ondernemers in de stappen naar een toekomstbestendig voedselsysteem. De aftrap van het dynamische programma werd vorige maand gegeven met een trainingsdag in Spierdijk.

Tijdens de eerste bijeenkomst in Spierdijk ging een groep van studenten van het Clusius College en InHolland, directeuren, agrariërs, (horeca)ondernemers en overheidsbestuurders van start om samen op zoek te gaan naar wat hen bindt en hoe zij samen kunnen bijdragen aan een duurzamer voedselsysteem. Ze ontmoetten elkaar voor een eerste trainingsdag in de André Hoeve in Spierdijk.
Onder begeleiding van deskundige trainers en sprekers van onder andere FoodHub gingen ze  aan de slag met nieuwe ideeën en innovatieve concepten.

Het Food Forward programma van de Rabobank bestaat uit zeven Meet-Ups (deels online, deel live) en zal worden afgesloten met een evenement in het najaar, waar de deelnemers hun plannen presenteren aan het publiek. “De denkkracht van een dergelijke groep is juist nu van groot belang,” zegt Bob van der Hout, directeur Food & Agri bij Rabobank. “Door de oorlog in Oekraïne ligt er een grote druk op de wereldwijde vraag naar voedsel, met name graan. Hoe kunnen we met een kleiner landbouwoppervlakte een hogere opbrengst genereren om alle monden te blijven voeden? En welke kennis en expertise hebben wij in onze regio in huis om daar een bijdrage aan te leveren?” 

Samenwerking in de keten

Jeroen Noot, programmamanager GreenportNHN, ziet een duidelijke toegevoegde waarde in het programma. "Met Greenport NHN werken we aan een toekomstbestendige agribusiness. De uitdagingen die hierbij komen kijken zijn veelomvattend en vragen om samenwerking in de keten. De eerste stappen van de Food Forward track stonden in het teken van elkaar leren kennen. Maar als ik zie met hoeveel aanknopingspunten voor toekomstige projecten en samenwerking ik thuiskom, maakt mij  dat nieuwsgierig naar de uiteindelijke uitkomsten van dit traject!”.

Meer nieuws

5 vragen aan Rens Kooijman (39), HeerlijkvandeBoer.nl

Maak kennis met de deelnemers aan de GreenportNHN conferentie.

[Video] Feestelijke kick-off project Zoetwaterboeren

Impressie van de kick-off van project Zoetwaterboeren, met rondleiding over de percelen van...
aftrap project zoetwaterboeren

Project Zoetwaterboeren officieel van start in Anna Paulowna

Met het gezamenlijk neerlaten van een opgerold banier met logo bij het akkerbouwbedrijf van Klaas...