Studenten van het Clusius College Hoorn zijn deze week een driedaagse zaadveredelingsreis door Noord-Holland Noord begonnen logeren in het hart van Seed Valley. 

Deze unieke reis begint op woensdag 18 mei en wordt gestart met een praktijkprogramma in het Clusius Lab. Daarna reizen de studenten naar Enkhuizen om midden in Seed Valley  de nacht door te brengen. Donderdag volgen rondleidingen bij  diverse zaadbedrijven, waaronder Monsanto, Pan American Seeds  en zal er gedineerd worden bij Bejo Zaden in Warmenhuizen.  Op vrijdag zal Professor  dr. Michel Haring, hoogleraar Plantenfysiologie,  een lezing geven over o.a.  zaadfysiologie, zaadkieming en geef hij antwoord op vragen zoals wat er gebeurt tijdens de bewaring van zaden en wat het effect is van jarenlange zaadbewaring, hoe de kiemkracht te behouden en wat de invloed is  van licht, vocht en temperatuur op kieming. 

De roadshow wordt georganiseerd vanuit GreenTechNHN en de AgriTech Campus, projecten van GreenPort Noord-Holland Noord en is mede ontstaan vanuit het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (CIV T&U), een samenwerking tussen 7 groene MBO’s en 6 Greenports.

Meer nieuws

Overhandiging gebiedsvisie glastuinbouwcluster Agriport

Ook het glastuinbouwcluster Agriport A7 heeft nu zijn eigen gebiedsvisie Energie. Wethouder Robert...

Glastuinbouwbedrijven Alton zetten volgende stap op weg naar verduurzaming

Het uitvoeringsprogramma bevat maatregelen, planning, rollen en verantwoordelijkheden.

Kickoff bijeenkomst Fieldlab Bol

De jassen bleven aan tijdens de officiële kick-off van Fieldlab Bol, vrijdag 24 november bij...