De Provincie Noord-Holland stelt € 500.000 beschikbaar voor projecten die bijdragen aan duurzame landbouw en korte ketens in het voedselsysteem.

Om tot een duurzaam voedselsysteem te komen is het belangrijk dat alle partijen in de voedselketen een steentje bijdragen. De agrarische sector en voedselverwerkers, maar ook detailhandel, consumenten en afvalverwerkers. Om samenwerking in de keten te stimuleren heeft de provincie Noord-Holland een half miljoen euro beschikbaar gesteld.

Voorbeelden van projecten die mogelijk voor subsidie in aanmerking komen, zijn samenwerkingen die zorgen voor meer eiwitrijke plantaardige teelten of het realiseren van meer afzet van lokale producten in de Noord-Hollandse supermarkten. Ook groepen boeren die samen willen leren over hoe ze kringlopen kunnen sluiten of natuurinclusief kunnen produceren, kunnen een aanvraag indienen.

Beoordeling subsidieaanvragen

Subsidieaanvragen kunnen tussen 1 maart en 1 juni 2023  worden ingediend. Deze worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst. Bij een eerder openstelling van de regeling werden zes aanvragen gehonoreerd. De provincie plaatst de subsidieregeling op de pagina Subsidies. Via de Noord-Holland voedsel initiatievenkaart kunnen ondernemers hun eigen projecten zichtbaar maken.

 

Meer nieuws

[Video] Rooien van aardappelen en lof voor vaststellen nutrientopname

Voor het Agronomie-onderzoek in Zoetwaterboeren zijn op de percelen bij Hoeve Lotmeer onlangs de...
Wouter Veefkind

Fieldlab Waterstof in Agri NHN is gestart. Wat heeft de agri-ondernemer daar aan?

Waterstof kan een grote rol gaan spelen in de verduurzaming van Nederlandse bedrijven. Waterstof is...
Bob van der Hout over innovatie in agrifood

Bob van der Hout, Rabobank: "Innoveren in deze sector vraagt gewoon tijd van ondernemers"

5 vragen aan Bob van der Hout, directeur Food en Agri bij Rabobank Noord-Holland Noord.