De een na laatste ronde van de Noord--Hollandse Tuinbouwbattle van dit schooljaar verliep supersnel. In de laatste week van maart werden de tulpenkarren geinstalleerd op de scholen. De bedoeling was dat de tulpen vlak voor de paasdagen konden worden geoogst. Maar deze keer werd het een superronde! De tulpen groeiden tot ieders verbazing erg snel en zo konden de eerste tulpen al na 10 dagen geplukt worden. 

De reden waarom deze battle sneller verliep was o.a. vanwege het snelgroeiende soort (Yellow King) die tulpenteler Niels Kreuk had geleverd, omdat de tulpen voor de paasdagen klaar moesten zijn. Daarnaast waren de temperaturen bij de scholen vanwege het mooie weer aanzienlijk hoger dan bij een tulpenbedrijf (daar is de temperatuur rond 16 graden). 

De kinderen gaan binnenkort op bezoek bij een teler in de buurt van hun school om daar het "grote werk" te aanschouwen. Uiteraard hopen wij dat zij geenthousiasmeerd zijn geraakt in de (technische) tuinbouwsector.

Vanaf september wordt de volgende tuinbouwbattle weer gestart. Bent of kent u een school die wil deelnemen? Meld u dan aan via projecten@greenportnhn.nl of neem contact op met Erna Steenhuis: 06-20583497. 

Meer informatie en nieuws over de Noordhollandse Tuinbouwbatlle vindt u hier

De Noord-Hollandse Tuinbouwbattle wordt georganiseerd door GreenPort NHN en mede mogelijk gemaakt door de Rabobank West -Friesland, Stimuflori, Provincie Noord-Holland, KAVB en Puur Hoorn

Meer nieuws

Overhandiging gebiedsvisie glastuinbouwcluster Agriport

Ook het glastuinbouwcluster Agriport A7 heeft nu zijn eigen gebiedsvisie Energie. Wethouder Robert...

Glastuinbouwbedrijven Alton zetten volgende stap op weg naar verduurzaming

Het uitvoeringsprogramma bevat maatregelen, planning, rollen en verantwoordelijkheden.

Kickoff bijeenkomst Fieldlab Bol

De jassen bleven aan tijdens de officiële kick-off van Fieldlab Bol, vrijdag 24 november bij...