Docenten van de Clusius vestigingen Schagen en Hoorn hebben vanuit het project GreenTech NHN een trainingsdag bij John Deere dealer Kraakman gehad. Het project GreenTech NHN biedt mogelijkheden voor docenten om zich op het gebied van techniek en innovaties te scholen. Zo doen zij kennis op van de recentste ontwikkelingen en innovaties omtrent smartfarming en RTK/GPS. 

Praktijk

Na  uitleg over de techniek werd in de middag de kennis in de praktijk gebracht. De trekkers die op de scholen worden gebruikt worden ook uitgebreid met RTK & GPS, zodat de studenten die er mee aan de slag gaan op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen. 

Image

In het project GreenTech NHN werken twee Noord-Hollandse MBO scholen (Het Clusius College en het Horizon College) aan inspirerende stageopdrachten voor studenten in technische en agrarische opleidingen. Met gerichte opdrachten, door het bedrijfsleven aangedragen, leren de studenten hoe ze hun kennis en vaardigheden kunnen toepassen en vergroten. 

GreenTech NHN zorgt voor aansprekend onderwijs. Docentenstages, floormeetings en masterclasses maken deel uit van het programma.GreenTech NHN draagt bij aan de uitvoering van het Techniekpact 2020, waarin door het bedrijfsleven en het onderwijs afspraken zijn gemaakt om de aansluiting van het regionaal onderwijs op de technische sectoren te verbeteren. LTO Noord NH en Seed Valley hebben tezamen met de Colleges van Bestuur van het Clusius College en het Horizon College hun steun verleend aan de totstandkoming van het projectplan van GreenTech NHN.

Meer nieuws

Overhandiging gebiedsvisie glastuinbouwcluster Agriport

Ook het glastuinbouwcluster Agriport A7 heeft nu zijn eigen gebiedsvisie Energie. Wethouder Robert...

Glastuinbouwbedrijven Alton zetten volgende stap op weg naar verduurzaming

Het uitvoeringsprogramma bevat maatregelen, planning, rollen en verantwoordelijkheden.

Kickoff bijeenkomst Fieldlab Bol

De jassen bleven aan tijdens de officiële kick-off van Fieldlab Bol, vrijdag 24 november bij...