Dat het belangrijk is om aan de slag te gaan met agrarisch waterbeheer hoeven we na deze droge zomer niemand meer uit te leggen. In project Zoetwaterboeren gaan we met een groot aantal partners op zoek naar oplossingen voor de groeiende problematiek van verdroging en wateroverlast. Op 23 augustus was de kick-off op het akkerbouwbedrijf van Schenk (Hoeve Lotmeer) in Anna Paulowna.

Het bedrijf van Klaas is ingericht als onderzoeks- en expertisecentrum agrarisch waterbeheer (proeftuin). In de video geeft Klaas toelichting over nut- en noodzaak van watermanagement en leidt hij het bezoek rond over zijn percelen. Ook komt gedeputeerde Ilse Zaal aan het woord die de openingshandeling verrichtte, samen met burgemeester Rian van Dam van gemeente Hollands Kroon.

Naast deze sfeervideo hebben we  een serie video's gemaakt met verdiepende interviews, waarin verschillende aspecten van agrarisch waterbeheer aan de orde komen. Deze video's zullen we de komende maanden met u delen, uiteraard op deze website maar ook via onze social kanalen.

Meer nieuws

5 vragen aan Rens Kooijman (39), HeerlijkvandeBoer.nl

Maak kennis met de deelnemers aan de GreenportNHN conferentie.
aftrap project zoetwaterboeren

Project Zoetwaterboeren officieel van start in Anna Paulowna

Met het gezamenlijk neerlaten van een opgerold banier met logo bij het akkerbouwbedrijf van Klaas...

"Sterke positie veredelingsbedrijven goed nieuws voor toekomstbestendige agrarische sector in regio"

Rabobank brengt met Regioscan belangrijkste ontwikkelingen in regionale voedselsector in kaart.