Een jaar na de start organiseerde project Zoetwaterboeren op donderdag 22 juni een open middag. Tijdens een afwisselend programma van lezingen, workshops en een veldexcursie maakten circa 90 bezoekers kennis met de eerste resultaten en toepassingen in de praktijk.

Zoetwaterboeren zet in op het ontwikkelen, onderzoeken en demonstreren van een duurzaam watersysteem in de dagelijkse praktijk van een werkend akkerbouwbedrijf. Behalve op technische en economische haalbaarheid worden deze oplossingen ook getoetst op effecten op het gewas, bodem, biodiversiteit en milieu. Voor dit project is het akkerbouwbedrijf van Klaas Schenk voor een deel ingericht als onderzoeks- en expertisecentrum voor agrarisch waterbeheer.

Partner Gemeente Hollands Kroon maakte een videocompilatie van de dag. Met als doel om aan de inwoners te laten zien wat er gebeurt op het akkerbouwbedrijf in Anna Paulowna. Klaas Schenk benadrukt in de video het belang van samenwerking. "Je merkt dat nu je meer naar buiten treedt, dat mensen zich aan je verbinden waardoor alle projecten die al her en der gebeuren ook met elkaar verbonden worden. Dat je van elkaar leert en een kennisversneller krijgt. Dat is wel een beetje wat we voor ogen hadden."

 

Meer nieuws

[Video] Rooien van aardappelen en lof voor vaststellen nutrientopname

Voor het Agronomie-onderzoek in Zoetwaterboeren zijn op de percelen bij Hoeve Lotmeer onlangs de...
Wouter Veefkind

Fieldlab Waterstof in Agri NHN is gestart. Wat heeft de agri-ondernemer daar aan?

Waterstof kan een grote rol gaan spelen in de verduurzaming van Nederlandse bedrijven. Waterstof is...
Bob van der Hout over innovatie in agrifood

Bob van der Hout, Rabobank: "Innoveren in deze sector vraagt gewoon tijd van ondernemers"

5 vragen aan Bob van der Hout, directeur Food en Agri bij Rabobank Noord-Holland Noord.