Gezonde voeding staat in de belangstelling. Allerlei partijen en organisaties proberen de consument te bewegen tot actie, soms vanuit maatschappelijk en soms vanuit commercieel belang. Deze wereld van gezonde voeding is ook relevant voor de keten van verse groente en fruit: groenten en fruit vormen een belangrijk onderdeel van een gezond voedingspatroon. Vanuit het project Agrivizier is een verkenning gedaan naar de kansen voor Noord-Hollandse telers en andere ketenpartijen in deze dynamische markt.
Hoe kunnen ketenpartijen beter inspelen op de kansen die deze markt biedt? Is er behoefte aan projecten/programma’s om ketenpartijen hierbij te ondersteunen?
Hiervoor zijn enkele gesprekken gehouden met experts uit de veredeling, de teelt en de verwerking en afzet van verse groenten. Deze ronde leverde een ambivalent beeld op: er zijn zeker kansen, maar er waren ook veel vragen over het nut en de slagingskans van een project om ketenpartijen te ondersteunen. Er is daarom besloten om deze verkenning niet verder voort te zetten, maar het resultaat te documenteren. Dit document kunt u via onderstaande link downloaden.

Meer nieuws

Studenten plantenteelt bezoeken demoleerbedrijf

Studenten van de opleiding plantenteelt van het Clusius College Hoorn bezochten op 22 april 2021...

Winnaars MBO-Challenge Voedselverspilling bekend

Op 22 april vond het eindevent van de MBO-Challenge Voedselverspilling plaats. Dertig teams deden...

Evelyn Schouten: Het Clusius College heeft veel te bieden als opleider voor de foodsector

Achter alles dat we eten en drinken gaat een hele wereld schuil. Productie, gezondheid, marketing,...