Op 23 oktober 2014 nodigde de Greenport Noord-Holland Noord de pers uit om te laten proeven dat ziekenhuiseten voedzaam én lekker kan zijn. Chef-kok Ron Blaauw bereidde met de koks van het Westfriesgasthuis heerlijk eten voor pers en bezoekers.

Arno Timmermans, voorzitter van de raad van bestuur van het Westfriesgasthuis en Nils van Mourik, facilitair manager Westfriesgasthuis, deelden hun ervaringen met gastvrije zorg voor de patient en een menu uit de regio. Mike Venekamp, directeur Handelshuis Atlantis, levert de producten uit Noord-Holland Noord aan klanten in het gebied, waaronder het Westfriesgasthuis. Handelshuis Atlantis werkt aan duurzaam ondernemen en transparante voedselketens en verhandelt ook producten van BioValley telers, zoals groenteler Arjan Kroon. Met de inspirerende menu’s van het gasthuis hopen we op meer deelnemende zorginstellingen en kansen voor Biovalley. 

Image

Voor meer informatie over afzetmogelijkheden: 
GreenPort Noord-Holland Noord
Erna Steenhuis, projectleider
e.steenhuis@greenportnhn.nl
06 - 20 58 34 97
 

Meer nieuws

Gezocht: projecten voor studenten voeding Clusius College

Regioleren neemt een steeds belangrijker plaats in binnen het Clusius College. Studenten voeren dan...
Erna Steenhuis

Greenportret: Erna Steenhuis

Met Erna’s achtergrond in management, marketing en communicatie weet ze niet alleen áchter de...

FICA Summer Event 2021

Groen gebak, Aahminozuren!, Bean me Up, Pulp Vision en "Groenten en Cressen: Het medicijn...