Zaterdag 24 oktober jl. zijn 48 medewerkers van het Westfriesgasthuis op bezoek geweest bij boeren en telers die producten leveren aan het Westfriesgasthuis. Eerder dit jaar waren de agrariers te gast bij het Westfriesgasthuis voor een diner van Ron Blaauw met producten van "eigen bodem". 

De tour begon bij Spruit Witlofkwekerij in Nibbixwoud. Daarna werd een bezoek gebracht aan komkommerteler Piet Hoogland in Heiloo

Tussen de middag werd er een streeklunch genuttigd bij FoodFort Westoever.  

Het laatste bezoek vond plaats op Texel, aan Hoeve Axel van de familie Van Heerwaarden. Hier komen het rundvlees en de vleeswaren vandaan die in het Westfriesgasthuis worden geserveerd. 

Tour de boer is georganiseerd om de verbinding te leggen tussen de telers, boeren en de afnemer, in dit geval de facilitaire medewerkers van het Westfriesgasthuis die de maaltijden bereiden en serveren aan de cliënten. 

De medewerkers treden mede op als ambassadeur van de (h)eerlijke streekmaalltijden in het Westfriesgasthuis. Productinformatie over de gezondheidsaspecten, het duurzaam telen en bijvoorbeeld het 40% minder zoutgehalte van het rundvlees wordt zo uitgelegd en onder de aandacht gebracht. 

GreenPort Noord-Holland Noord heeft de ambitie om de regio als één van de gezondste op de kaart te zetten. Samen met Stichting DiverzioAtlantis Handelshuis en het Westfriesgasthuis is er voor gezorgd dat cliënten in het Westfriesgasthuis voortaan een voedzame, smakelijke en duurzame maaltijd krijgen geserveerd.

Klik hier voor meer informatie over de telers. 

Meer nieuws

Gezocht: projecten voor studenten voeding Clusius College

Regioleren neemt een steeds belangrijker plaats in binnen het Clusius College. Studenten voeren dan...
Erna Steenhuis

Greenportret: Erna Steenhuis

Met Erna’s achtergrond in management, marketing en communicatie weet ze niet alleen áchter de...

FICA Summer Event 2021

Groen gebak, Aahminozuren!, Bean me Up, Pulp Vision en "Groenten en Cressen: Het medicijn...