Biodivers Perspectief

Biodivers Perspectief is een samenwerkingsverband van onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Het neemt studenten, docenten en bedrijven mee in de ontwikkelingen op het gebied van natuurinclusieve landbouw.

Biodivers Perspectief voor natuurinclusief leren en ondernemen

Het programma Biodivers Perspectief is een samenwerkingsverband van onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Het initiatief is genomen door het Clusius College en het neemt studenten, docenten en bedrijven mee in de ontwikkelingen op het gebied van natuurinclusieve landbouw. Dat is nodig, want de achteruitgang van de biodiversiteit staat onomstotelijk vast. Een goede biodiversiteit is de basis van onze maatschappij en zeker ook voor een toekomstbestendige landbouw. De landbouwsector kan echter ook een belangrijke rol spelen om de biodiversiteit te herstellen, en daarmee te werken aan bijvoorbeeld een vruchtbare bodem of natuurlijke plaagbestrijding.

Het doel van dit programma is om een inspirerende en stimulerende leeromgeving te creëren voor studenten, docenten, ondernemers én alle andere partijen voor wie natuurinclusief leren belangrijk is.

 

Nieuws over dit project

Studenten plantenteelt bezoeken demoleerbedrijf

Studenten van de opleiding plantenteelt van het Clusius College Hoorn bezochten op 22 april 2021...

Gastles bloemkoolteler Pé Slagter op Clusius College

Bloemkoolteler Pé Slagter was even terug op zijn "oude school". Hij gaf een gastles aan...

Demoleerbedrijf Vollegrondsgroente in beeld

Peter Appelman (Appelman Vegetables BV Stompetoren)  is broccoliteler en één van de twee...

Meer informatie