Duurzaam Door- Regionale handelsmissie

Dit project is afgerond. Voor meer informatie over het programma en/of resultaten lees hier verder. 

Net als elders, groeit in Noordwest Holland het bewustzijn en het aantal initiatieven om zowel de voedselproductie als –consumptie te verduurzamen. Het idee is de krachten verder te bundelen om het gebruik van duurzame, gezonde (streek)producten meer op de kaart te zetten en concrete ‘deals’ te sluiten, met name bij grootgebruikers: kantines/catering van bedrijven, overheden, zorginstellingen en (sport)scholen.

Een stappenplan wordt opgezet waarin na bestaande kennis, initiatieven, producten en diensten op het gebeid van gezonde kantines e.d. in kaart gebracht. Dit alles wordt uitgewerkt in enkele best practices, business cases met betrekking tot gezonde, duurzame catering en kantines. Vervolgens gaan we inventariseren welke potentiele afnemers in Noord-Holland Noord aanwezig zijn om een succesvolle business case gezonde kantines in te voeren. Potentiele afnemers zijn overheden, cateraars, scholen, zorginstellingen en edrijven. Aansluiting wordt hier gezocht bij de afspraken die in het kader van thema voeding en gezondheid met het Clusius College gemaakt zijn. Op alle acht scholen komen: ‘Gezonde Kantines’. Als resultaat komt er een regionale handelsmissie waarin aanbieders van gezonde (streek)producten en de vragende partijen naar gezonde en duurzame kantines bij elkaar worden gebracht.

Nieuws over dit project

Verbeter de wereld, begin bij jezelf!

Verbeter de wereld, begin bij jezelf!“In het Westfriesgasthuis hebben we gastvrijheid hoog in het...

Investeren in gezonde voeding en voedselonderwijs

Mike Venekamp, Atlantis Handelshuis:"Door de invoering van regionale producten in de keukens...

Meer informatie

Image

Erna Steenhuis

Projectcoordinator & Communicatie