Farming Simulator Challenge 

De Farming Simulator Challenge is een competitie met het razend populaire simulatiespel Farming Simulator. De competitie gaat van start met ingang van het schooljaar 2022-2023 en is bedoeld voor scholen in het middelbaar en voortgezet onderwijs.

De Farming Simulator Challenge is een competitie met het razend populaire simulatiespel Farming Simulator. De competitie gaat van start met ingang van het schooljaar 2022-2023 en is bedoeld voor scholen in het middelbaar en voortgezet onderwijs. Leerlingen krijgen hiermee op speelse wijze een inkijkje in de praktijk van het agrarisch ondernemerschap. 


Een kenmerk van Farming Simulator is dat het de game spelers op levensechte wijze laat ‘ervaren’ wat er zoal komt kijken bij een goede agrarische bedrijfsvoering. Dit maakt de game bij uitstek geschikt om jongeren op positieve wijze in contact te brengen met veelzijdigheid van de agrarische sector, met als doel om ze te laten kiezen voor een carrière in de land- of tuinbouw. 

Onderdeel van:

Nieuws over dit project

Farming Simulator

[VIDEO] Gezocht, boer van de toekomst

Hoe zorg je ervoor dat jongeren op de hoogte zijn van de interessante kanten van een beroep waar...
Farming Simulator

Farming Simulator Challenge krijgt warm onthaal in het groene onderwijs

Het streven is de game onderdeel te maken van het lesprogramma in het groene onderwijs.
smart farming challenge

Farming Simulator Challenge moet jongeren warm maken voor carrière in agrarische sector

Behalve aan land- en tuinbouwinnovaties biedt de Floriade ook onderdak aan de Farming Simulator...

Hoe werkt de Challenge?

Scholen die aan de competitie deelnemen krijgen een week lang de beschikking over negen (3 x 3) spelconsoles. Naar keuze worden deze in een klaslokaal of breeduit in de aula geplaatst. De technische uitvoering is in handen van Tech-Connect, een professioneel bedrijf met ruime ervaring in gaming dat zorgt voor instructie van docenten over het gebruik van de consoles tijdens de trainingsdagen én begeleidt gedurende de competitiedag. De installatie wordt compleet geleverd, dus met achterwand, vlaggen, beeldschermen en geluidsapparatuur.

Opzet en prijzen

Tijdens vier trainingsdagen – doorgaans maandag tot en met donderdag - kunnen scholieren ´vrij oefenen´ met de Farming Simulator. De vijfde dag, meestal vrijdag, is de competitiedag. Groepjes van 3 leerlingen kunnen zich aanmelden voor de competitie. De Farming Similator Challenge biedt plaats aan maximaal 16 groepen op de competitiedag. De winnende groep van de competitiedag maakt kans op een Playstation kaart ter waarde van €10 per speler. Indeling van de competitiedag (aanvangsttijden etc) wordt ingepland in overleg met de school. 

De winnaar van de competitiedag wordt uitgenodigd deel te nemen aan de provinciale competitie die later in het schooljaar wordt georganiseerd. De drie winnaars van deze provinciale competitie maken ieder kans op een Playstation tegoedbon van €50. 

Doel en organisatie

De provincie Noord-Holland is koploper op het gebied van duurzame, innovatieve en grootschalige landbouw. Met de Farming Simulator Challenge willen Greeenport NHN en LTO Noord de jeugd laten zien hoe dynamisch en high tech de agrarische sector is. Beide organisaties hebben samen een subsidieaanvraag gedaan bij Provincie Noord-Holland om deze Challenge te kunnen opzetten. Het spel wordt begeleid door Tech-Connect, dat ervaren is in het opzetten van events en challenges, zij zijn ook trekker achter Tek Park in Den Helder.

Foto: Martin Addison.

Meer informatie

Image

Marbel de Graaf

Voorzitter LTO Noord
Bestuurslid Greenport NHN